Russia Today: Saldırıları IŞİD üstlendi

Russia Today: Saldırıları IŞİD üstlendi

Russia Today, Brüksel'deki saldırıları IŞİD'in üstlendiğini duyurdu.

Brüksel'in Zavantem Havalimanı'nda yaşanan intihar saldırısı ve AB kurumlarına yakın Maalbeek metro istasyonunda yaşanan patlamalarda yaşamını yitirenlerin sayısı Belçika televizyonuna göre 34'e yükseldi. Saldırılar da 55 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Havaalanındaki iki patlamada 14, metrodaki patlamada ise 20 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Bu saldırıların ardından Schuman metro istasyonunda da bir patlama meydana geldiği iddia edilse de bu bilgi resmi makamlar tarafından doğrulanmadı.

Brüksel Savcısı Frederic Van Leeuw de "3 terör saldırısı oldu. Havalimanındaki saldırılardan en az biri intihar saldırısıydı" açıklamasında bulundu.

Yapılan saldırıların ardından kameralar karşısına geçen Belçika Başbakanı Charles Michel, "Korktuğumuz oldu. Bugün ülkemiz için kara bir gün. Soğukkanlı ve dayanışma içinde olmalıyız" dedi. Saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığını kaydeden Michel, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu belirtti. Belçika genelinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve Brüksel'de çok sayıda askerin görevlendirildiğini de duyuran Michel, saldırıların Paris saldırısı şüphelilerinden Salih Abdusselam'ın yakalanmasıyla ilgisinin bulunup bulunmadığının ise şu aşamada bilinmediğini ifade etti.

Fransa Başbakanı : Savaştayız

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Brüksel'deki patlamaların ardından yaptığı açıklamada, "Savaştayız" ifadesini kullandı. Valls yaptığı konuşmada, "Avrupa savaş halinde. Son birkaç ayda AB'de savaş nedeni sayılabilecek olaylar yaşandı.Terör tehdidi en yüksek seviyede kalacak" diye konuştu. 

Saldırıları IŞİD üstlendi iddiası

Öte yandan Russia Today, Belçika'nın başkenti Brüksel'de en az 34 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı IŞİD'in üstlendiğini öne sürdü. Russia Today'in Mısır medyasından aktardığı habere göre, üstlenme açıklaması IŞİD bağlantılı Amak Haber Ajansı'nda yayınlandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.