Rus yetkili: Suudi Arabistan-İran krizinde arabuluculuk yapabiliriz

Rus yetkili: Suudi Arabistan-İran krizinde arabuluculuk yapabiliriz

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, Suudi Arabistan ile İran arasındaki krizin sonlandırılması için arabulucu olabileceklerini söyledi.

Suudi Arabistan’ın Şii din adamı Şeyh Nimr El Nimr’i idam etmesinin ardından gerilen Riyad ile Tahran arasındaki ilişki, Suudi Arabistan’ın İran’daki diplomatik temsilciliklerine düzenlenen saldırılar ve Suudi Arabistan’ın İran’la diplomatik ilişkileri askıya almasıyla tırmandı.

RIA Haber Ajansı’na konuşan üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ise “Eğer talep edilirse varolan ve yeni ortaya çıkan sorunları çözme konusunda arabulucu rolü oynamaya hazırız,” dedi.

Yetkili İran ve Suudi Arabistan’ın Suriye krizine çözüm için yapılan toplantılara devam etmesi gerektiğini de vurguladı.

Sputnik’in haberine göre; TASS haber ajansına konuşan bir Rus Dışişleri yetkilisinden de benzer bir açıklama geldi. Adı belirtilmeyen yetkili, İran ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarını Moskova’ya davet etmeye hazır olduklarını söyledi. Yetkili, “İran ve Suudi Arabistan’daki partnerlerimiz buna hazırsa, bizim teklifimiz masada” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.