Rus uçağının karakutu kayıtları 21 Aralık'ta açılacak

Rus uçağının karakutu kayıtları 21 Aralık'ta açılacak

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin 24 Kasım'da Suriye'de düşürdüğü Rus Su-24 bombardıman uçağıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Rusya Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Sergey Dronov basın toplantısında "Rus uçağının Türkiye'nin hava sahasını ihlal etmediğini gösteren tüm gerekli kanıtlara sahibiz" dedi.

Dronov ​"Uçağımıza Suriye'de saldırılan bölgede havadaki durumla ilgili yayımlandığımız verileri Türkiye dahil kimse şu ana kadar yalanlamadı" ifadelerini kullandı.

​Öte yandan uçağın, bulunduğu şeklindeki haliyle muhafaza edildiği belirtilen karakutu da gazetecilerin önünde açıldı.

Hava Kuvvetleri yetkilisi Sergey Baynetov karakutunun içindeki kaydedicinin özel bir laboratuvara götürüleceğini ve buradaki incelemelerin yarın başlayacağı bilgisini verdi. Elde edilen ilk verilerin 21 Aralık Pazartesi günü kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

Bu arada karakutu kayıtlarının incelenmesi için 14 farklı ülkeden uzman davet edildiğini ama bu teklifee sadece Çin ve İngiltere'nin olumlu yanıt verdiği açıklandı.

Sputnik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.