Rus korsanlar yeni sporcuların sağlık bilgilerini yayınladı

Rus korsanlar yeni sporcuların sağlık bilgilerini yayınladı

Rus bilgisayar korsanları, daha çok sayıda sporcunun Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (Wada) veri tabanından aldıkları sağlık bilgilerini yayımladı.

Bilgileri yayınlanan sporcular arasında Rio'da altın madalya kazanan Bradley Wiggings ve üç kere Fransa Turunu kazanan Chris Froome gibi İngiliz bisikletçiler de var.

Sporcuların herhangi bir doping kuralını ihlal ettiğine dair bir bilgi yok.

Wada korsanlığın küresel dopingle mücadele sistemini hedef aldığını söylüyor.

Kendilerine "Fancy Bears-Süslü Ayılar" adını veren korsan grubunun yayınladıkları belgeler, tıbbi gereklilikler için doping de sayılabilecek yasaklı maddeler bulunan ilaçları kullanmasına izin verilen sporcılara ait.

Wada Bakanı Olivier Niggli siber saldırının, Rusya'nın devletin desteklediği bir doping programı olduğuna işaret eden raporlarına bir misilleme olduğunu konusunda "hiçbir şüphesi" olmadığını söyledi. Niggli ayrıca saldırının durması için Rus hükümetine çağrıda bulundu. Ancak Rus yetkililer olayla ilgileri olmadığını söylüyor.

Belgelerde 10 Amerikalı, beş ingiliz ve beş Alman sporcuyla, Danimarka, Rusya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Romanya'dan birer atletin sağlık bilgileri bulunuyor.

Daha önce de aralarında jimnastikçi Simone Biles'ın da bulunduğu 10 ABD'li sporcunun bilgileri sızdırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.