Rus gemisi bu kez ‘uçaksavar’ ile geçti

Rus gemisi bu kez ‘uçaksavar’ ile geçti

İstanbul Boğazı'ndan geçerken güvertedeki bir Rus askerin omzunda füze taşımasıyla gündem gelen Rus savaş gemisi “Caesar Kunikov” yine İstanbul Boğazı’ndan geçti. Geminin güvertesindeki askerlerin bu kez uçaksavar başında olduğu görüldü.

4 Aralık’ta İstanbul Boğazı’ndan geçerken güvertesindeki bir Rus askerin omzunda füze taşımasıyla tartışmaya neden olan 158 borda numaralı Rus savaş gemisi “Caesar Kunikov” saat 15.30 sıralarında İstanbul Boğazı’ndan geçti.

Geçişi sırasında havadan, denizden ve karadan geniş güvenlik önlemleri alınan geminin ön ve arka güvertesinde çok sayıda asker olduğu görüldü. Geminin ortasındaki uçaksavar başında hazırda bekleyen asker ise dikkat çekti. Karadeniz’den İstanbul Boğazı’na girerek Marmara Denizi’ne açılan savaş gemisinin geçişini havadan polis helikopteri denizden ise Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı gemi ve bot takip etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.