Rus Dışişleri: Suriye'deki ateşkes anlaşmasının metni yayınlanmalı

Rus Dışişleri: Suriye'deki ateşkes anlaşmasının metni yayınlanmalı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Suriye için ABD ve Rusya ortaklığında hazırlanan ateşkes planı ve pozitif havaya rağmen ABD tarafından gelen olumsuz açıklamaları eleştirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, başkent Moskova'da haftalık basın toplantısı düzenledi. Zaharova Suriye'deki ateşkes planı ve Ukrayna'daki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın en önemli gündem maddesinin Duma seçimleri olduğunu kaydeden Zaharova, 145 farklı ülkede 364 seçim merkezi kurulduğunu belirtti. Zaharova, dün itibarıyla 9 binden fazla Rusya vatandaşının yurtdışındaki sandıklarda oy kullandığını ifade etti.

Zaharova, ABD'den gelen "Rusya, Suriye'deki ateşkesi rejimini uygulamaya hazır değil" şeklindeki açıklamaları değerlendirdi.

Zaharova, tüm uluslararası çabaların siyasi çözüme odaklandığı bir dönemde Washington'dan gelen bu açıklamaların mantıksız ve yıkıcı olduğunu vurguladı. Cenevre'de bir hafta önce Rusya ve ABD arasında varılan anlaşmadan sonra oluşan pozitif havaya rağmen Washington'dan farklı yönde açıklamalar gelmesinin üzücü olduğunu kaydeden Zaharova, ABD'nin bu tür açıklamalar yapmak yerine anlaşmaların uygulanmasına yönelik sorumluluk bilinciyle çalışmalar yapması gerektiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.