Rus devlet medyası: ABD'den kalan üsler Suriye ordusunun kontrolünde

Rus devlet medyası: ABD'den kalan üsler Suriye ordusunun kontrolünde

Türkiye'nin harekatı sonrası ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusundan çekilmesinin ve Suriyeli Kürtlerin Şam'la anlaşmasının ardından, Amerikan askerlerinin bıraktığı üslere Suriye ordusu yerleşti.

Türkiye’nin Suriye’deki harekatının başlatılması sonrası ABD’nin çekildiği üslere Suriye ordusunun yerleştiği belirtildi.

Rusya devlet televizyonu, ‘Suriye’nin kuzeydoğusunda ABD güçlerinden geriye kalan askeri üslerin kontrolünü Suriye ordusunun aldığını’ duyurdu.

‘RUS ASKERİ POLİSİ MENBİC’DE İLK KEZ DEVRİYE YAPTI’

Rusya Silahlı Kuvvetleri yetkilisi Safar Safarov ise Rus askeri polisinin, ABD’nin çıkıp Suriye ordusunun kontrolü sağladığı Menbic’te ilk kez devriye faaliyeti gerçekleştirdiğini açıkladı. Menbiç ve kırsalındaki devriye faaliyetinin üç saatten fazla sürdüğünü ifade eden Safarov, “Kendi sorumluluk alanımızı kontrol etmeye devam edeceğiz. Ana görevimiz, herhangi bir taraftan ateş açılması halinde halkın güvenliğini sağlamak. Bu bizim ilk görevimiz değil; burada alrı ayı aşkın bir süredir çalışıyoruz ve kimseyle sorun yaşamadık” dedi.

‘RUS BAYRAĞI GÖRÜLDÜĞÜNDE ÇATIŞMALAR KENDİLİĞİNDEN DURUYOR’

Safarov, “Rus bayrağı görüldüğünde, çatışmalar kendiliğinden duruyor. Türkler de, Kürtler de bize zarar vermek istemiyor” diye ekledi.

Donald Trump yönetimi Türkiye’nin harekatı sonrası pazar günü Suriye’nin kuzeyinden tamamen çekilme kararı almış, aynı gece de Suriyeli Kürtlerin Rusya’nın arabuluculuğunda Şam yönetimiyle anlaştığı açıklanmıştı.

Bu gelişmenin ardından, Menbic, Tabka, Ayn İsa ve Rasulayn’ın güneyinde, Haseke kırsalında bulunan Tel Tamir gibi kritik noktalara Suriye askerlerinin konuşlanmaya başladığı belirtilmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.