Rus askerleri Afrin'den çekiliyor iddiası

Rus askerleri Afrin'den çekiliyor iddiası

Afrin’de bulunan Rus askeri polisini, bölgeden çekilmeye başladığı öne sürüldü. Rus birliklerinin, Suriye hükümetinin kontrolündeki bölgelere gittiği belirtildi.

Anadolu Ajansı’nın iddiasına göre, Afrin’deki Rus askeri polisi çekiliyor. Kefer Cenne Köyü yakınlarında bulanan Rus askeri polislerinin gruplar halinde, Suriye hükümetinin kontrolündeki Nubul ve Zehra beldelerine çekildiği öne sürüldü. Rus askeri polisinin bir kısmı halen Afrin’de olduğu belirtildi.

ÇONKAR: TÜRKİYE VE RUSYA ARASINDAKİ GÖRÜŞ FARLILIKLARI AZALDI

AK Parti milletvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Ahmet Berat Çonkar, konuyla ilgili olarak Al Jazeera’ya konuştu. Türkiye’nin düzenleyeceği bir harekat karşısında Rusya’nın Afrin’deki güçlerini, çatışma yaşanabilecek bölgelerden uzaklaştırdığını söyledi.

Dün Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın yaptığı görüşmeyi hatırlatan Çonkar, “Üst düzey askeri ve istihbarat yetkilileri arasındaki toplantının ardından, iki tarafın Türkiye’nin operasyonu üzerindeki görüş farklılıklarının azaldığına ve ortak bir perspektife kavuşulduğuna inanıyorum” dedi.

Çonkar, Rusya’nın Türkiye’nin Afrin harekatına karşı çıkmasını beklemediği belirtti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.