Ruhani'den ABD'ye: Siz kim oluyorsunuz?

Ruhani'den ABD'ye: Siz kim oluyorsunuz?

Siz kim oluyorsunuz da İran ve dünya için ne yapıp ne yapmayacağı konusunda karar alıyorsunuz" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, ABD’nin Tahran’a yönelik olarak “tarihin en sert yaptırımlarını uygulayacağı” açıklamasına tepki gösterdi.

Öğretim görevlilerin katıldığı bir toplantıda konuşan Ruhani, Pompeo’nun açıklamaları için “Siz kim oluyorsunuz da İran ve dünya için ne yapıp ne yapmayacağı konusunda karar alıyorsunuz” dedi.

“Bu tip sözleri daha önce de bazı Amerikalı yetkileri söyledi” diyen Ruhani, “Fakat İran halkı bunlara itibar etmedi ve şimdi de itibar etmiyor. Ülkeler bağımsız olmak istiyor. ABD, bazı yerlerde baskıyla bazı işlerini yürütebilir ancak bu ülkenin dünya adına karar almaya çalışması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

İran’la 2015’te yapılan nükleer anlaşmadan 8 Mayıs’ta çekildiğini açıklayan ABD, bugün İran’a yönelik atacağı adımları 12 başlık altında açıklamıştı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.