Rudaw muhabiri Musul'da hayatını kaybetti

Rudaw muhabiri Musul'da hayatını kaybetti

Gerdi, haber takibi sırasında yaşanan patlama sonucu yaşamını yitirdi.

Rûdaw TV’nin Output Müdürü Şifa Gerdi, Musul'da IŞİD’e karşı devam eden operasyonu takip ettiği sırada yaşanan bir patlamada hayatını kaybetti. Patlamada kameraman Yunus Mustafa da yaralandı.

Rudaw’dan yapılan açıklamada, Şifa Gerdi’nin tuzaklanmış bir bombanın patlaması sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Rudaw Medya Grubu'ndan açıklama

Rudaw'ın yaptığı açıklama şöyle: 

"Maalesef bugün Musul'u kurtarma operasyonunda haber takibinde olan Rûdaw'ın başarılı gazetecisi Şifa Gerdi, tuzaklanmış bir bombanın patlaması sonucu şehit düştü, kameramanı Yunus Mustafa da yaralandı. Şifa Gerdi, Rûdaw Medya Grubu'nun en aktif çalışanlarından biriydi. Rûdaw Televizyonu'nun kuruluşundan beri Kürt medyası ve ekranın tanınan bir yıldızıydı. O aynı zamanda Rûdaw Medya Grubu'nun aktif ve etkili bir yöneticisiydi.

Musul'u kurtarma operasyonunun başında operasyona özel “Focus Musul” adlı programı sunan Şifa Gerdi, bir savaş muhabiri olarak da cephelerde gelişmeleri takip ediyordu. Şifa Gerdi'nin şehit düşmesi Rûdaw Medya Grubu ve Kürt medyasında yerini doldurulmayacak büyük bir boşluk ve acı bıraktı. Rûdaw Medya Grubu adına başta tüm çalışanlarımız olmak üzere, Şifa Gerdi'nin ailesi ve Kürdistan medyasına baş sağlığı, Yunus Mustafa'ya da acil şifalar diliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.