RTÜK'ten uyduya ceza yağdı

RTÜK'ten uyduya ceza yağdı

RTÜK 'cinsel içerik ve dolandırıcılık' yaptığı iddia edilen kanallara büyük cezalar verdi. Cezalar arasında yayın kapatma ve para kesme cezası var.

RTÜK, yayın içeriklerini ‘zararlı’ bulduğu gerekçesiyle 49 uydu kanalına tarihinin en ağır cezalarını verdi. Ceza alan cinsel içerikli ve gıda takviyesi gibi ürünlerin satışını gerçekleştiren yayınlar yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde çıkarılan 690 sayılı KHK ile getirilen yaptırımları dikkate alan RTÜK, “dolandırıcı, cinsel içerikli ve gıda satışı, arkadaşlık hatları reklamı” ve “ara-kazan”, “bul-kazan” gibi yarışma düzenleyerek izleyicileri aldattığı gerekçesiyle bazı kanallara beşer kez program durdurma cezasını uyguladı.

Bu kapsamda, Anadolu TV, Anadolu Yurdum TV, ANC TV, Bedir TV, Ber TV, Berat, Derya TV, Dolunay İnt, Dolunay TV, Evin TV, Evren TV, Farklı TV, Ful TV, Genç, Hazan TV, Hlt TV, Hm, HTV, Kanal C, Kanal S, Maksim, Maxi TV, Maya TV, Medyam 14, Mega Müzik, Mega Suare, MGC, Nisa TV, One Best TV, Damla TV, Outlet TV, Park TV, Plus Music, Seymen TV, Shopping Channel, Sıhhat TV, Son Hedef TV, TV 2000, Turizm Türk, Vatan TV, World Beauty Channel, Yasin TV, Yek, Yeni Sinema TV, Yıldız Rize TV, Yurdum TV, 4 Eylül TV, Viva ve Em TV logolu 49 farklı yayın kuruluşuna ceza verildi.  Bu kanalların aynı tür programlara devam etmeleri durumunda önce 10 güne kadar yayınları durdurulacak, ardından da lisansları iptal edilecek.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.