Ronaldo'nun yeni durağı Suudi Arabistan

Ronaldo'nun yeni durağı Suudi Arabistan

Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan'ın Al Nassr kulübüyle anlaştı.

 İngiltere'nin Manchester United kulübüyle olaylı şekilde yollarını ayıran futbolcu Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan'ın Al Nassr takımına transfer oldu.

Al Nassr transferi sosyal medya hesaplarından duyurdu. 

 

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Suudi Arabistan basınında, sözleşmenin 2025 yılına kadar süreceği ve Ronaldo'nun yıllık maaşının 75 milyon Euro olacağı iddia edildi. Tecrübeli futbolcunun yıllık kazanacağı ücretin, ticari anlaşmalarla 200 milyon Euro'yu bulacağı öne sürüldü.

Ne olmuştu?

Ronaldo, Ağustos 2021'de yıldızının parladığı Manchester United'a dönmüştü. 

Adı takım için gerginlik iddialarıyla gündem olan Portekizli yıldız, son olarak 20 Ekim 2022 günü kadro dışı bırakılmıştı. Teknik direktör Erik ten Hag ile Cristiano Ronaldo arasındaki krizin çözüldüğü ve Ronaldo'nun 25 Ekim'de yeniden takımla çalışmaya başladığı açıklanmıştı.

Fakat Ronaldo, 14 Kasım'da yayınlanan röportajında Erik ten Hag' hedef almıştı. Ronaldo, "Erik ten Hag’a saygı duymuyorum çünkü bana saygı göstermiyor. Bana saygın yoksa, ben de sana asla saygı göstermem" demiş, sportif direktör Ralf Rangnick için de "Teknik direktör değilsen neden Manchester United’ın başına geçiyorsun? Daha önce adını bile duymamıştım" ifadelerini kullanmıştı.

Röportajın ardından Manchester United, 22 Kasım günü yaptığı açıklamada Ronaldo'nun sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini duyurmuştu.

'LİDERLİK YARIŞI TAKIMI BÖLDÜ' İDDİASI

Ronaldo'nun Manchester United'daki ilk sezonunda ise Harry Maguire'ın kaptanlık görevini sürdürmesine karşı çıktığı iddiaları gündem olmuştu. 

Marcus Rashford ve Harry Maguire gibi İngiliz futbolcuların, Ronaldo'nun takımın liderliğini istemesine tepki gösterdiği, oyuncuların bölündüğü öne sürülmüştü. 

İddialar hakkında sosyal medya hesabından, 16 Şubat'ta paylaşım yapan Rashford, haberleri yalanlamış ve "Lütfen ayrılık aramaktan vazgeçin" demişti. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.