Rögara Düşen Dana, 1 Saatte Kurtarıldı

Rögara Düşen Dana, 1 Saatte Kurtarıldı

Siverek İlçesi'nde, çobanın otlattığı sürüdeki dana, 2 metre derinliğindeki rögara düştü. Sahibinin kurtaramadığı dana, iş makineleri ile beton kapak kısmı kırılararak genişletilen rögardan itfaiye ekipleri tarafından halatla çıkarıldı.

URFA -Olay, ilçeye 5 kilometre uzaklıktaki Göksu Köyü'nde meydana geldi. Çiftçilik ve besicilik yapan Beşir Gözkema, kendisine ait büyükbaş hayvanları otlatmaya çıkardı. Köyden 2 kilometre uzaklaşan Gözkema'nın sürüsündeki bir dana, arazide kapağı olmayan 2 metre derinliğindeki rögara düştü. Gözkema, danayı çıkaramayınca telefonla ulaştığı yakınlarından yardım istedi. Ancak, yine sonuç alınadı. Bunun üzerine itfaiyeden yardım istendi. İhbar üzerine araziye sevk edilen itfaiye ekipleri, rögar kapağının kırılması için iş makinesi istedi. 1 saat süren çalışma ardından kapağı kırılan rögara inen bir görevlinin vücuduna halat bağladığı dana, iş makinesi ile yukarı çekildi.

Rögardan çıkan dana koşarak sürüye katılırken sahibi Beşir Gözkema yardımcı olan ekiplere teşekkür ederek, "Sabah saatlerinde hayvanlarımı otlatıyordum, arazide dananın kapalı olmayan rögara düştüğünü gördüm. Yakınlarımla daha çıkaramayınca itfaiyeden yardım istedik" dedi.

Rögara Düşen Dana, 1 Saatte Kurtarıldı

Rögara Düşen Dana, 1 Saatte Kurtarıldı

Rögara Düşen Dana, 1 Saatte Kurtarıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.