Rex Tillerson: Türkiye ile aynı yönde çalışmanın yolunu bulmalıyız

Rex Tillerson: Türkiye ile aynı yönde çalışmanın yolunu bulmalıyız

Türkiye ziyareti öncesi açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, "Türkiye ile aynı yönde çalışmanın yolunu bulmalıyız." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Ortadoğu turuna devam ediyor. Ziyaretleri kapsamında Ürdün’de bulunan Tillerson burada yaptığı açıklamada Türkiye’nin yürüttüğü Afrin operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Tillerson yarın Ankara’yı ziyaret edecek.

“ABD, Türkiye ile aynı yönde çalışmaya devam etmenin bir yolunu bulmalı” açıklaması yapan Tillerson, Türkiye’ye tehditleri azaltmak için işbirliği içinde çalışmanın yollarını görüşmeyi umduğunu dile getirdi.

Rex Tillerson aynı zamanda, İran’ın silahlı kuvvetlerini ve milislerini Suriye’den çekmesi gerektiğini savundu. İran dini liderinin başdanışmanı buna jet hızıyla yanıt verip ”Bizim Suriye’deki varlığımız meşru. Asıl ABD Suriye’den çekilmeli” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.