Reuters'ta 'Mehmet Şimşek' yorumu: Ekonomide değişim sinyali önemli

Reuters'ta 'Mehmet Şimşek' yorumu: Ekonomide değişim sinyali önemli

Reuters, Erdoğan ile Şimşek arasındaki görüşmenin geleneksel politikalara dönüş yönündeki spekülasyonları artırdığını yazdı. Kutman, piyasalar için 'değişim sinyalinin önemli olduğunu' söyledi.

Dolar/TL, cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraki üçüncü iş günü olan çarşamba gününe 20,70 seviyesinden başlayarak tarihi zirvesini yeniledi. TL’nin pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu yana değer kaybettiğine işaret eden Reuters ajansında, yatırımcıların Türkiye'nin ekonomi politikasının sürdürülebilirliği nedeniyle endişe duyduğu belirtildi.

"Şimdi odak noktası, Erdoğan'ın kabinesine kimi atayacağı ve ekonomik ortodoksiye doğru bir rota değişikliği olup olmayacağı" denilen haberde, eski maliye bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesine yer verildi. Şimşek ile Erdoğan'ın pazartesi günü bir görüşme gerçekleştirdiği, söz konusu görüşmenin 'olumlu geçtiği' iddia edilmişti.

"Erdoğan ile yatırımcıların ortodoks politika referansları nedeniyle saygı duyduğu Mehmet Şimşek arasında bu hafta yapılan görüşme, daha geleneksel politikalara olası bir dönüş yönündeki spekülasyonları artırdı" ifadelerinin kullanıldığı haberde, Londra merkezli KNG Securities LLP şirketinden Türkiye piyasa uzmanı Çağrı Kutman'ın değerlendirmeleri yer aldı. Kutman, "Mehmet Şimşek, yeni maliye bakanı olur mu olmaz mı bilmiyorum ama herhangi bir güvenilir isim, piyasaya değişimin olacağına dair sinyal vermek için önemli" dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.