Renault işçilerine polis müdahalesi: 15 gözaltı

Renault işçilerine polis müdahalesi: 15 gözaltı

Bursa Renault’da işten atılan mesai arkadaşları için üretimi durdurarak direnişe geçen işçilerin eylemi sürüyor. Polis, fabrika önünde direnişe geçen işçilere gaz bombaları ile müdahale etti. Müdahale sırasında 15 işçi gözaltına alındı.

Renault otomotiv fabrikasında atılan işçi arkadaşlarının geri alınması için içeride üretimi durdurup fabrika önünde direnişe geçen işçilere polis gaz bombaları ile müdahale etti.

DİHA’nın haberine göre, Bursa’daki Renault otomotiv fabrikasında bu sabah atılan arkadaşlarının geri alınması için üretimi durduran B vardiyasının direnişine destek olmak için fabrika önüne gelmek isteyen A ve C vardiyası işçilerini polis ablukaya alarak engel oldu.

Bir süre fabrikanın karşısında bekleyen işçiler fabrikanın önüne geçmek için polis ablukasını aşmak istedi.

Bunun üzerine polis işçileri bulundukları kaldırımdan uzaklaştırmak isteyince işçiler yolu kapatarak polise karşı direndi.

“Her yer Renault her yer direniş”, “Satılmış sendika istemiyoruz”, “Türk Metal gidecek dertler bitecek” sloganları atan işçilere gaz bombaları ile müdahale etti.

15 işçi gözaltına alındı

Müdahale sırasında yaşanan arbedede sıkılan gazdan etkilenen işçiler fenalaşırken 15 işçi gözaltına alındı.

Fabrikada az sayıda Türk Metal üyesi dışında hiçbir işçi üretimde bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.