Renault işçilerine Mersin'den destek

Renault işçilerine Mersin'den destek

Mersin'de Genel-İş Sendikası üyeleri, Birleşik Metal İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan Renault işçilerine destek verdi.

Genel İş Sendikası Mersin Şubesi üyeleri, Bursa'da Türk Metal işten ayrıldıktan sonra Birleşik Metel İş'e üye oldukları gerekçesi ile işten atılan Renault işçilerine destek vermek amacı ile Akdeniz ilçesine bağlı Özgür Çocuk Parkı'nda basın açıklaması yaptı. "Renault işçileri yalnız değildir" ve "Sermayenin kölesi olmayacağız" yazılı pankartlarının açıldığı açıklamada sık sık "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı. 

Açıklamayı yapan Genel İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, işçilere yönelik saldırının Türk-İş'ten bir heyetin 15 Şubat 2015'te Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin hemen ardından başladığını vurguladı.

Bu görüşmeden bir gün sonra ise Renault yönetiminin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Gümrük ve Ticaret Bakanı ve müsteşarları ile tam gün bir toplantı yaptıklarını hatırlatan Göksoy, " 24 Şubat'ta Bursa'da toplanan Türk-İş Bakanlar Kurulu'nun ardından Bursa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü ziyaret edilmiştir. Ve tüm bunların peşinden işten çıkarmalar ve polis saldırıları gündeme gelmiştir" dedi. 

Bu görüşme trafiği ile şiddetlenen saldırıların tesadüf olmadığını ifade eden Göksoy, bu saldırıların işçileri sarı sendikaya mahkum etmeyi amaçladığını söyledi. 

Saldırıların sadece Renault işçilerine değil, tüm sendikal haklara ve Türkiye işçi sınıfına yapıldığının altını çizen Göksoy, işçilere saldıran sermaye koalisyonunun tüm uzantılarına gereken yanıtı Türkiye'de bulunan işçilerin vereceğini ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.