Renault işçileri iş bıraktı

Renault işçileri iş bıraktı

Renault fabrikalarındaki işçiler, daha önceki eylemleri örgütledikleri gerekçesiyle işten atıldığı arkadaşları için iş bıraktı.

Bursa'daki Renault otomotiv fabrikalarında geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirilen ve üretimde 94 aracın eksik çıkmasına sebep olan eylemleri organize ettiği gerekçesiyle işten atılan 10 işçi için arkadaşları üretimi durdurdu. 

Dün fabrika önüne yürüdükten sonra bir araya gelerek üretimi durdurma kararı alan işçiler, sabah üretimi durdurarak atılan işçilerin geri alınmasını istedi. İçeride olan B vardiyasına dışarıda olan A ve C vardiyalarındaki işçiler de fabrika önüne gelerek destek verecek. 

İş bırakan işçilerin fabrika yanındaki meydanda bekleyişi sürerken işçiler fabrika yönetiminin işçilerin yanına gelerek söylediği "Yaptığınız Toplu İş Sözleşmesine uygun değil" sözlerini ise "Atılan işçiler geri alınsın" sloganıyla protesto etti. 

İşçiler fabrikanın önüne gelmeye devam ederken, polis ise gelen işçileri fabrika önüne gelmesini engelliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.