Rehinenin yerine geçen jandarma bu sabah öldü

Rehinenin yerine geçen jandarma bu sabah öldü

Fransa: IŞİD'li olduğunu söyleyen saldırganın elindeki rehinelerden biriyle yer değiştirerek kendisini rehine konumuna düşüren jandarma hayatını kaybetti.

Fransa, Trebes kentinde IŞİD üyesi olduğunu söyleyen saldırganın bir süpermarkette sekiz kişiyi rehin alması olayında gönüllü olarak rehine olan bir jandarmayı konuşuyor. Arnaud Beltrame, rehine krizine müdahale etmek için olay yerine geldiği sırada, kadın rehinelerden biriyle yer değiştirdi. Beltrame böylece bir kişiyi kurtarırken, içeride olduğu sırada cep telefonunu açık tutarak polisin neler yaşandığını duymasını sağladı. Saldırgan onu boğazından vururken, polis de bu silah sesleri üzerine markete baskın düzenledi. Dünden bu yana ağır yaralı olan jandarma, bu sabah hayatını kaybetti.

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, jandarmanın ölümünü açıkladığı Twitter mesajında “Ülkesi için öldü. Fransa onun kahramanlığını, cesaretini ve fedakârlığını unutmayacak” dedi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da yazılı açıklamasında jandarmanın ölümünden çok etkilendiğini belirterek ailesine başsağlığı diledi.

Ülkenin güneybatısındaki Trebes kentinde dün Super U isimli süpermarkete giren Fas kökenli Fransız vatandaşı Redouane Lakdim sekiz müşteriyi rehin almıştı. Fransız basını, saldırganın dükkana tekbir getirerek girdiğini, IŞİD’li olduğunu söylediğini ve 2013’te Paris’teki IŞİD saldırısı sonrası tutuklanan bir kişinin serbest bırakılmasını talep ettiğini yazdı. Rehine krizi yaklaşık dört saat sürdü.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.