RedHack’e operasyon: 33 gözaltı

RedHack’e operasyon: 33 gözaltı

“RedHack/Kızıl Hackerlar”a yönelik operasyonda 19 kentten 33 kişi gözaltına alındı. Suçlamalar arasında 450 kamu kurum ve kuruluşunun hack’lendiği iddiası var.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, “RedHack/Kızıl Hackerlar” ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 42 kişiden 33’ü, 19 kentte düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar, “Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi (DHKP/C) siber yapılanması olmakla” suçlanıyor.

10 bin 17 internet sitesi hack’lendi iddiası

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, soruşturmadaki suçlamalar arasında, “şüphelilerin, sahte nick/hesap kullanılarak yetkisiz erişim eylemlerini Zone-H (zone-h.org) adlı internet sitesinde yayınlamaları ve 10 bin 17 internet sitesine yetkisiz erişim (hack’leme) gerçekleştirmeleri” bulunuyor.

Başsavcılık, bu internet sitelerinden 450’sinin, Türkiye'deki kamu kurum ve kuruluşlara ait olduğunu açıkladı.

Hacker’ların, “kamu kurum ve kuruluşlarına ait internet sitelerine yetkisiz erişim gerçekleştirmek suretiyle devlet güvenliğine ilişkin bilgileri ele geçirmek veya kısmen zarara uğratmak amacıyla çalıştıkları” ileri sürülüyor.

Soruşturmada ayrıca, “şüphelilerin, kanunun suç saydığı fiilleri işleme kastıyla suç örgütü kurdukları, örgütün yapısı, sahip olduğu üye sayısı ile araç ve gereç bakımından amaçlanan suçları işlemeye elverişli olduğu, örgüt mensuplarının, hiyerarşik yapıya uygun olarak emir komuta zinciri içerisinde hareket ettikleri, eylemlerinin süreklilik arz ettiği” iddia ediliyor. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.