Real Sociedad vergi kaçırmış

Real Sociedad vergi kaçırmış

Nihat Kahveci, Darko Kovacevic, Valeri Karpin gibi isimlerin forma giydiği 2000'lerin efsane Real Sociedad'ında, bu futbolculara ödenen ücretlerde vergi kaçırıldığı öne sürüldü.

Real Sociedad'ın efsane kadrosuyla ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Xabi Alonso, Darko Kovacevic, Valeri Karpin ve Mikel Arteta'nın yanı sıra Türkiye'den Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut'un da forma giydikleri dönemde lacivert-­beyazlı kulübün, söz konusu oyunculara yapılan ödemelerde vergi kaçırdığı iddia edildi.

İspanyol Extra Confidencial; Real Sociedad'ın, transfer paralarını vergi cenneti olarak bilinen bölgelerdeki şirketler vasıtasıyla değerlendirdiğini ve bunu Bask Milliyetçi Partisi'nin (PNV) onayıyla yaptığını yazdı. Böylece bir çok oyuncunun ücretinde usulsüzlük yapıldığı vurgulandı.

'PARTİ KULÜBE KIYAK GEÇTİ'

Bu eylemler, Bask Milliyetçi Partisi tarafından, bölgenin futboldaki en önemli temsilcisi olan Real Sociedad'ın finansal yapısına destek olmak adına yapılan imtiyazlar olarak tanımlandı. Takımın yıldızları olarak gösterilen yabancı oyunculardan Kovacevic, Karpin ve Nihat'ın, ciddi miktarlar içeren kontratları olduğu, ancak kazançlarının çok aşağılarda gösterildiği bildirildi. Futbolcuların gerçek kazançlarının, deklare edilenin çok üzerinde olduğuna dikkat çekildi.

Extra Confidencial, Real Sociedadlı futbolcuların kulüple olan kontratlarını ve bu paraların transferine ilişkin belgelerin görsellerini de paylaştı.

Sociedad, 2002­-2003 sezonunda şampiyonluğu son haftada Real Madrid'e kaptırmış, sezonu ikinci sırada tamamlamıştı. (Skorer.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.