Ramazan Bayramı öncesi trafik uyarısı

Ramazan Bayramı öncesi trafik uyarısı

Ramazan Bayramı tatili öncesi trafik yoğunluğu ve ölümlü kazara dikkat çeken MMO, sürücüler ve araçların bakımı için kimi uyarılarda bulundu.

Makina Mühendisleri Odası, Ramazan Bayramı tatili öncesi trafik yoğunluğu ve ölümlü kazalara dikkat çekerek, sürücüleri ve araç sahiplerini uyardı. 

TÜİK'in 2014 istatistiklerine göre bir milyon 199 bin 10 kaza sonucu 3 bin 524 kişi hayatını kaybederken, Makine Mühendisleri odası (MMO), kazaların çoğunun sürücü ve araç kusurlarından kaynaklandığını belirterek, araçların bakımlarının zamanında yapılması konusunda uyardı. Araçların teker, fren sistei, yakıt sistemlerinin özellikle elden geçirilmesi gerektiğine işaret eden Oda, hava sıcaklıklarının da dikkate alınarak soğutma sistemlerinin mutlaka bakımdan geçirilmesi gerektiğine işaret etti. 

Sürücülere yönelik de uyarılar yapan MMO, sürücülerin yola kesinlikle yorgun çıkmamaları ve dinlenmeleri gerektiğine işaret ederek, ayrıca uzun yolda sürücülerin 2-3 saatte bir dinlenmeleri gerektiğini vurguladı. Açıklamada ayrıca, hız limitine dikkat edilmesi ve trafik kurallarına uyulması yapılırken, şehirlerarası özellikle fazla yolcu ve aşırı yük alınmaması gerektiği hatırlatıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.