QSD, Kizwan Dağı'nın batısında ilerliyor

QSD, Kizwan Dağı'nın batısında ilerliyor

QSD, Kizwan Dağı'nın 50 kilo metre batısında yer alan Şemendor köyünü DAIŞ çetelerinden temizledi. Dün geceden bu yana öldürülen 31 çete üyesinin cenazesi QSD'nin eline geçti.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD), DAİŞ çetelerinin katlettiği çocuklar anısına "Êlîn ve Cûdî'nin intikamı" şiarıyla Kizwan Dağı'nın batı kırsalı ile Girê Spî’nin güneydoğusu arasındaki bölgede başlattığı hamle 3'üncü gününde devam ediyor.

Dün gece Bîr Heba, Tirwaziye ve El-Sirba El-Şerqiye köylerini çetelerden temizleyen QSD, bugün saat 11.15 sularında DAIŞ çetelerine ağır darbeler vurarak, Kizwan Dağı'nın 50 kilo metre batısında yer alan Şemendor köyünü özgürleştirdi.

QSD'nin bölgedeki intikam operasyonları tüm hızıyla devam ederken, uluslararası koalisyona bağlı savaş uçakları da operasyonlara havadan destek veriyor.

Dün geceden bu yana devam eden şiddetli çatışmalarda, QSD'nin en az 31 DAİŞ çete üyesini öldürdüğü ve tüm cenazelere el koyduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.