Qamişlo'da patlama: 3 ölü, 10 yaralı

Qamişlo'da patlama: 3 ölü, 10 yaralı

Qamişlo'nun Wusta Mahallesi'nde Miami Lokantası yakınlarında meydana gelen şiddetli patlamada 3 kişi yaşamını yitirirken, 10 kişi de yaralandı.

Rojava'nın Qamişlo kentine bağlı Wusta Mahallesi'nde daha önce bombalı saldırıya uğrayan Miami Lokantası yakınlarında akşam saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada, 3 kişi yaşamını yitirirken, 10 kişi de yaralandı.

Saat 18.50 dolaylarında Miami Sokağı'ndaki "Necmê Kafeterya"da meydana gelen patlamaya bir motosikletin üzerine yerleştirilmiş bir bombanın patlamasının neden olduğu öğrenildi. Patlama sonucu henüz isimleri öğrenilemeyen 3 kişi yaşamını yitirdi, 10 sivil de yaralandı. Yaralılar Qamişlo'daki Rehmê Hastanesi'ne kaldırıldı.

i-1-20160124223805.jpg

Cizîr Kantonu İnsan Halkarı Konseyi Başkanı Senharîb Bersûm, yaralıları hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Heyva Sor a Kurd da yaralıların tedavisini üstlenerek destekte bulundu. Asayiş birimleri olay yerinde güvenlik önlemleri alarak soruşturma başlattı.

Daha önce de 30 Aralık 2015'te Qamişlo'da Hristiyan kişilerin yoğunlukta yaşadığı Wusta Mahallesi'nde Miami ve Gabriel Lokantaları bombalı saldırıların hedefi olmuş, saldırılarda 11 kişi yaşamını yitirmişti.

i-2-869.jpgi-3-407.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.