Qamışlo'da 3 ayrı intihar saldırısı:Çok sayıda ölü ve yaralı

Qamışlo'da 3 ayrı intihar saldırısı:Çok sayıda ölü ve yaralı

Qamişlo'nun Wusta, Seyahî ve Xerbî mahallelerinde 3 ayrı intihar saldırısı gerçekleşti. 4. intihar saldırısı asayiş güçlerince engellendi. Saldırılarda ilk bilgilere göre en az 17 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

Rojava'nın Cizîrê Kantonu'na bağlı Qamişlo kentinde, yılbaşı öncesinde 3 ayrı intihar saldırısı gerçekleşti. ANHA'nın haberine göre saldırılar, Wusta, Seyahî ve Xerbî mahallelerinde peş peşe gerçekleştirildi. Gece saat 22.05’te Wusta mahallesindeki Miami Lokantasında gerçekleşen patlamadan dakikalar sonra Seyahi mahallesindeki Gabriel Lokantasında ikinci intihar saldırısı gerçekleşti. Burada lokanta içinde ayrıca iki ayrı patlama meydana geldi.

Bir diğer intihar saldırısı ise, Xerbî mahallesindeki Medinet Eş-Şebab (Gençlik Merkezi) kavşağı yakınlarında gerçekleşti.

i-1-20151231002524.jpg

Dördüncü saldırı engellendi

Wusta mahallesindeki patlama ardından olay yerine toplanan halka yönelik bombalı motorla gerçekleştirilmek istenen bir diğer intihar saldırısı ise, asayiş güçlerince son anda önlendi. Motoru fark eden asayiş güçleri intihar saldırganını öldürerek bombalı aracı imha etti.

Saldırı bölgesinde, asayiş güçleri ile saldırgan grup arasında çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Sağlık Konseyi başkan yardımcısı Silêman Ehmed Qamişlo’da peşpeşe gerçekleşen patlamalarda 17 kişinin yaşmını yitirdiğini, 30’un üzerinde kişinin de yaralandığını açıkladı.

i-2-851.jpg

Acil kan verme çağrısı

Ehmed, yaralıların Qamişlo’daki  Selam,El-Rehmê,El-Wetenî,Dar El-Şîfa ve Nûr hastanesinde tedavi edildiklerinin kaydetti.

Cizîr Kantonu Sağlık Konseyi de yaralılar için tüm hastaneleri acil göreve çağırırken, halkı da yaralılar için acil kan vermeye davet etti.

i-3-397.jpgi4-019.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.