“PYD’nin de kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz”

“PYD’nin de kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan 58 kişinin hayatını kaybettiği katliamın üzerinden 8 gün geçtikten sonra Antep’e gitti. Burada konuşan Erdoğan, Cerablus Operasyonu’yla ilgili konuştu, “ÖSO’ya her türlü desteği verdik ve onlar da gerekli operasyonu yaptı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antep’te düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Antep Katliamı

“Gaziantep, terörün en alçak yüzüne maruz kaldı. Terör, 14 yaşında bir çocuğu intihar bombacısı olarak kullanıp, Akdere Mahallemizdeki bir kına gecesinde adeta kan akıttı; canlar aldı. Saldırı öylesine vahşiydi ki hala kimliği tespit edilemeyen mevtalarımız var. Saldırıda vefat edenlerin yakınlarıyla birlikte tüm Türkiye’nin tüm Gaziantep’in başı sağ olsun. Bir çocuğu kullanarak, çocukları, bebekleri, masum insanları katledecek kadar gözü dönen bu hainler akıttıkları kanda mutlaka boğulacaklardır.

İdam

“Bu konuda düşüncemi sizlere hep söyledim. Milletim idam istiyor, değil mi? Bunun kararını verecek merci, Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir; çünkü oradakiler sizin vekilleriniz ve yasama organı. Sizin bu talebinizi ben kendilerine ilettim. Bugün yine buradan iletiyorum. Bunu müzakere etmeliler ve ondan sonra kararı vermeli, karar önüme geldiğinde de ben düşüncemi söylüyorum. Ben bu kararı onaylarım.

15 Temmuz ve operasyonlar

“Buradan sesleniyorum. Devletin tüm kurumlarında olanlara sesleniyorum. Eğer Pensilvanya’daki bu şarlatanın peşinden gidenleriniz varsa artık buradan kopun. Kopmadıysanız, milletimize sesleniyorum. Bu şarlatanın peşinden gidenleri bilenleriniz varsa bunları karakollarıma, savcılıklarımıza bildirin ve gereğini yapalım.

“Silahlı Kuvvetler’imizin içerisindeki bu bir azınlık grup, askeri elbiseye bürünmüş bunlar da temizlenecek. Daha var, bitmedi. Polisimizin içinde, bunlar da temizlenecek. Ya kendileri bırakıp gidecekler ya da bunları bir bir bulup çıkaracağız.

Cerablus

“Cerablus’un sahipleri Cerablus’a yerleşmeye başladılar. Cerablus’a dönmek isteyenlere her türlü yardımı vereceğiz. ÖSO’ya her türlü desteği verdik ve onlar da gerekli operasyonu yaptılar.

“DAİŞ’in Suriye ve Irak’tan temizlenmesi için yürütülen çalışmalara her türlü katkıyı vereceğiz. Cerablus’ta, Başika’da bunun için varız. Gerekirse diğer bölgelerde de aynı şekilde sorumluluk üstlenmekten kaçınmayacağız.

“PYD denilen bölücü örgütün Suriye kolu hususunda da aynı kararlılığa sahibiz. Bu terör örgütünün de kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.