PYD'nin Avrupa kongresi yarın yapılacak

PYD'nin Avrupa kongresi yarın yapılacak

Demokratik Birlik Partisi (PYD), yarın Avrupa kongresini gerçekleştirecek.

Sputnik’e konuşan PYD Eş Başkanlarının Danışmanı ve PYD Meclis Üyesi Siyanek Dibo, dünyanın birçok yerinden insanı kongreye davet ettiklerini belirterek, kongrede Rusya’dan da katılımın olacağını ve Rusya ile iyi ilişkiler içerisinde olmak istediklerini söyledi.

PYD kuruluşunun 13. yılında yarın Belçika'da Avrupa kongresi düzenleyecek. PYD Eş Başkanlarının Danışmanı ve PYD Meclis Üyesi Siyanek Dibo, konuyla ilgili Sptunik’e önemli açıklamalarda bulundu. PYD’nin Belçika'da 8. Avrupa Kongresi'ni gerçekleştireceğini belirten Dibo, şöyle konuştu: "Kongre 24 Eylül’de başlayacak ve 25 Eylül’de bitecek. PYD Eş Başkanları Salih Müslim ve Asya Abdullah ile çok sayıda PYD yetkililisi katılacak. Kongreye 600 kişi katılacak. 190 kişi misafir olacak. Dünyanın birçok yerinden insanı davet ettik. Avrupa ülkelerinden ve Kürdistan’dan da çok sayıda kişiyi kongreye davet ettik. HDP ile birçok siyasi parti ve kurumdan kongreye katılımlar olacak. Avrupa Sosyal Forumu'ndan, Amerika, Latin Amerika ve Afrika ülkesinden birçok kişi ve kuruluşu davet ettik.”

'RUSYA'DAN DA KATILIM OLACAK'

Rusya’dan da birçok kişiyi kongreye davet ettiklerini aktaran Dibo, kongreye Rusya’dan da katılımın olacağını söyledi. Ruslarla iyi ilişkilerden yana olduklarını vurgulayan Dibo, teröre karşı mücadele eden ve demokratik çözümü savunan her kesimle iyi ilişkiler içerisinde olmak istediklerini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.