PYD: 'Teröristlerle savaşırken neden terör saldırısı yapalım'

PYD: 'Teröristlerle savaşırken neden terör saldırısı yapalım'

Türkiye'nin Halep'e bağlı Azez ilçesinde PYD hedeflerine yönelik top atışları devam ederken Afrin Kantonu Savunma Bakanı Ebdo Cilo, Afrin ve çevresindeki köylerde üç sivilin öldüğünü söyledi.

Cilo, BBC Türkçe'den Hatice Kamer'e yaptığı açıklamada Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan PYD ve YPG'nin sorumlu tutulmasına da tepki gösterdi, "Biz terörist örgütlerle savaşırken neden terörist saldırı yapalım?" dedi.

'15 obüs topu isabet etti'

Top atışlarında Azez'in güneybatısındaki Minniğ havaalanı ve Maranas Köyü ile Tel Rıfat arasındaki Ayndağne Köyü'nün kontrolünü ele geçiren PYD mevzilerinin hedef alındığı belirtiliyor.

PYD’nin Afrin Kantonu Savunma Bakanı Cilo, Afrin ve çevresindeki köylere 15 obüs topunun isabet ettiğini söyledi.

Cilo, "Afrin’in Eşrefiye Mahallesi’ndeki bir okul ve çevresindeki birkaç ev top atışlarından zarar gördü. Biri çocuk, ikisi yetişkin üç sivil hayatını kaybetti, yedi sivil de yaralandı. Afrin merkezi dışında, Cindîreş, Şiyê köylerine yoğun top atışları yapılıyor" dedi.

Ebdo Cilo Ankara saldırısıyla ilgili olarak da "Türkiye’nin kalbinde bir saldırı olacak ve Türkiye istihbaratının bundan haberi olmayacak, mümkün mü? Onlar nasıl bizi suçluyorsa biz de MİT’i suçluyoruz. İŞİD, El Nusra, Ahrar’ur Şam gibi terörist örgütlere karşı savaşırken, neden gidip terörist bir saldırı yapalım?"diye konuştu.

Ebdo Cilo, selefi örgütlerin silahlı mensuplarının Türkiye sınır kapısından serbestçe geçtiğini iddia etti, "Perşembe günü saat 16.00 civarında 500’ü aşkın El Nusra militanı silahları ve arabalarıyla Türkiye sınırından Azez’e geçti” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.