PYD oturumunda Türkiye'ye karşı oy birliği!

PYD oturumunda Türkiye'ye karşı oy birliği!

Rusya'nın talebi üzerine dün yapılan oturumda, Türkiye'nin YPG'ye karşı gerçekleştirdiği top atışlarına son vermesi çağrısına yönelik görüş birliğine varılmasının ardından, Konsey'e üye 15 ülkenin konuya ilişkin tutumunun oy birliğiyle alındığı ortaya çık

BM Güvenlik Konseyi'nde Türkiye'nin Suriye'ye yönelik obüs atışlarını durdurması kararı alınırken ilginç bir durum da ortaya çıktı. Konseyin Dönem Başkanlığını yürüten Venezuellalı Rafael Ramirez, bir soru üzerine görüş birliğinin bütün üyelerin “evet" oyuyla alındığını bildirdi.

Bu ülkelere arasında, geçen Kasım ayında Türkiye sınırını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinden sonra Türkiye'ye koşulsuz destek veren Litvanya ve Suudi Arabistan'ın öncülüğünde kurulan İslam Ordusu'nda Türkiye ile birlikte yer alan Ürdün ve Malezya da bulunuyor.

Ürdün ve Malezya İslam Ordusu şemsiyesi altında Türkiye'nin müttefiki olduğu gibi, Suriye politikaları konusunda da düne kadar Ankara'nın yanında yer alıyordu.

Türkiye sınırını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin hemen ardından Türkiye'ye ilk destek açıklaması yapan Litvanya'nın Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, o gün Türkiye'den “müttefikimiz" diye söz ederek, “Şimdiye kadar Rusya'nın başlattığı hava operasyonu muhalif güçlerin zayıflatılmasına yöneliktir. Moskova sözleriyle değil hareketleriyle yargılanmalıdır" demişti.

Türkiye'ye karşı oy birliğiyle görüş birliğine varılan BM Güvenlik Konseyi, daimi üyeler olan ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin dışında, geçici üyeler olan Litvanya, Şili, Çad, Ürdün, Nijerya, Angola, İspanya, Yeni Zelanda, Malezya, Venezuela'dan oluşuyor. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.