Putin'in temsilcisi Türkİye ve Rus işadamlarıyla buluştu

Putin'in temsilcisi Türkİye ve Rus işadamlarıyla buluştu

Rusya Devlet Başkanlığı'nın yatırımcı haklarının korunmasından sorumlu yetkilisi Boris Titov, Türkiye'ye yönelik ekonomik önlemlerin Rus iş dünyasını etkilememesi gerektiğini söyledi.

Boris Titov, bugün Moskova'da Rus Türk İşadamları Derneği'nden (RUTID) temsilcilerle bir araya geldi.

‘YAPTIRIMLAR RUS İŞ DÜNYASINI ETKİLEMEMELİ'

Görüşmenin ardından RİA Novosti'ye konuşan Titov, özellikle kontrol ve denetleme kuruluşlarının yürütecekleri çalışmalar nedeniyle şirketlerin önüne engel çıkarılmaması gerektiğini belirtti. Rus yetkili, "Yaptırımlar uygulanmalı ancak bu yaptırımlar çok geniş şekilde ele alınırsa, bunun doğru olmayacağını düşünüyoruz. Yaptırımlar, Rus iş dünyasını etkilememeli" dedi.

Titov, konuyla ilgili olarak şu örneği verdi: "Rusya'daki Samsung fabrikası Japon değil, Türk firması. Çünkü şirketin dış yatırım faaliyetlerinin bir kısmı Türkiye tarafından sağlanıyor. Türkiye, Samsung Rusya'nın hissedarı konumunda, yani Rusya'daki fabrika, Samsung Türkiye'nin iştiraki. Samsung Rusya, Rus üretimi yaptığı için yaptırım kapsamına dahil edilmiyor ancak kontrol ve denetlemelerle firma üzerinde baskı kuruluyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.