Putin'e 'hava katıcı' rakip

Putin'e 'hava katıcı' rakip

Rusya'da devlet başkanlığı seçimlerine yaklaşılırken alternatif adaylar gündeme gelmekte. Ünlü sunucu Kseniya Sobçak'ın devlet başkanlığına adaylığını koyma ihtimali medyada tartışılmaya başlandı.

Rusya’da 2018 devlet başkanlığı seçimlerine ilgiyi arttırmak için ilginç senaryolar gündemde.

Sosyetenin gözde ismi, liberal kanattan Putin muhalifi ünlü sunucu Kseniya Sobçak’ın devlet başkanlığına adaylığını koyma ihtimali medyada tartışılmaya başlandı.

Uzmanlar, Sobçak’ın, 2012 seçimlerinde ünlü oligark Mihail Porohorov’da olduğu gibi, “gündemi taze tutacak bir alternatif aday olabileceğini” öngördü. Sobçak’ın Alkesey Navany’dan daha “renkli” bir isim olacağı, Putin’in kazanmasına kesin gözüyle bakılan seçime “hava katacağı” konuşuluyor.

TürkRus’da yer alan habere göre, Nezavisimaya Gazeta’ya konuşan Siyasi Uzman Grubu Başkanı Konstantin Kalaçev, “Sobçak’ın devlet başkanlığı seçimlerinde olası adaylığı konusu, çok büyük ihtimalle kapalı kapılar ardında konuşuldu” dedi. Kalaçev, Kremlin’in Sobçak’ın adaylığı konusunu gündemde tutarak, seçimlere olan ilgiyi artırmayı planladığını öne sürdü.

‘BECERİKLİ, İDEAL ADAY’

Sobçak’ın tahmin edilenden daha fazla oy alabileceğini öngören uzman, “Ağzı laf yapan, ekranlarda becerikli, darbelere karşı koyabilen Sobçak, ideal bir aday. Zyuganov ve Jirinovski’nin karşısına çıkarsa, onlardan geri kalmaz. İşte bu yüzden Sobçak’ın seçimlere katılımına izin verilme ihtimali düşük” dedi. Politik Teknolojiler Merkezi Başkan Yardımcısı Aleksey Makarkin de, Valday Kulübü toplantısında Sobçak’ın adaylığı konusunun gündem maddelerinden biri olduğunu savundu.

Ksenia Sobçak’ın babası Anatoli Sobçak, SSCB’nin dağıldığı dönemde St. Petersburg Belediye Başkanı olarak reformist-liberal önderlerden biri olmuş, Putin’i de yardımcısı olarak yanına alıp siyasete ilk adımları attırmıştı. Bu yüzden Putin ile Sobçak ailesi arasında özel bir yakınlık bulunuyor. Geçen hafta Putin, Kseniya Soböak ile babasının anısına hazırladığı TV programı için görüşmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.