Putin'den Venezüella'ya Chavez heykeli hediyesi

Putin'den Venezüella'ya Chavez heykeli hediyesi

Rusya, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla, Venezüella'ya ülkenin 1998'den hayatını kaybettiği 2013 yılına kadar devlet başkanlığını yapan Hugo Chavez'in 6 metre uzunluğunda bir heykelini hediye etti.

Rusya, Venezüella'ya Putin'in verdiği talimat doğrultusunda Rosneft tarafından Rus heykeltraş Sergey Kazantsev'e hazırlatılan 6 metre yüksekliğinde bir Hugo Chavez heykeli hediye etti.

Heykel dün Venezüella lideri Nicolas Maduro'nun katıldığı bir törenle, Chavez'in doğduğu yer olan Sabaneta kasabasında açıldı. Açılış törenine Rosnef Başkanı İgor Seçin ve Chavez'in erkek kardeşi Adan Chavez de yer aldı.

Heykelin önüne yerleştirilen plakada ise "Venezüella halkının olağanüstü evladı Chavez'in 28 Temmuz'daki doğumgünü anısına 2016 yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla Rosneft Başkanı İgor Seçin ve Heykeltraş Sergey Kazantsev'e yaptırılmıştır" ifadeleri yer aldı. Chavez, 28 Temmuz 1954 tarihinde doğmuş 5 Mart 2013'te hayatını kaybetmişti. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.