Putin ve Netanyahu, İsrail-Filistin müzakerelerini ele aldı

Putin ve Netanyahu, İsrail-Filistin müzakerelerini ele aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Ortadoğu barış süreci ve İsrail-Filistin müzakerelerinin yeniden başlatılması konularını görüştüğü bildirildi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, İsrail tarafının talebi üzerine gerçekleşen görüşmede, Putin ve Netanyahu'nun Ortadoğu'daki durumu, İsrail-Filistin krizinde gelinen noktayı ele aldığı belirtildi.

İsrail radyosunun haberine göreyse, görüşmede bölgesel meselelerle Ortadoğu barış süreci ve İsrail-Filistin müzakerelerinin yeniden başlatılması konuları ele alındı.

Rusya daha önce, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile İsrail Başbakanı Netanyahu'yu barış görüşmelerini yeniden hayata geçirmek için Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya getirme girişimi olduğunu duyurmuştu. Ancak görüşme, takvimin Netanyahu için uygun olmaması nedeniyle gerçekleşmemişti. İsrail-Filistin görüşmeleri, İsrail'in yerleşim birimi inşaatlarına devam etmesi, 1967 sınırları ve tutukluların serbest bırakılmasını kabul etmemesi nedeniyle 2014'te durmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.