Putin ve İngiltere Başbakanı May ilk defa görüştü

Putin ve İngiltere Başbakanı May ilk defa görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin, ilk kez bir araya geldiği İngiltere Başbakanı Theresa May ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkileri daha ileri bir seviyeye taşımak istediklerini belirtti.

Putin ve İngiltere'nin yeni Başbakanı Theresa May, bugün ilk kez görüştü. İngiltere'deki referandumdan çıkan Brexit kararının ardından göreve gelen May'i tebrik eden Putin "Önünüzde birçok zorlu görev olduğu aşikâr, tıpkı bizim önümüzde olduğu gibi. Yeni görevinizle başarılar diliyor, ikili ilişkilerimizi bugün olduğundan daha ileri bir seviyeye taşımayı başaracağımızı umuyorum. Bu konuda hem siyasi hem de ekonomik anlamda yapmamız gerekenler kesinlikle var" dedi.

MAY: RUSYA İLE AÇIK DİYALOG İSTİYORUZ

İngiltere Başbakanı Theresa May de, iki ülke arasındaki ciddi farklılıklara rağmen Rusya ile açık diyalog istediklerini söyledi.

May "Söylediğiniz gibi, Brexit'in ardından çözülmeyi bekleyen birçok konu var, ancak tüm bunları başarıyla sonuçlandırmak için her şeyi yapacağımızı düşünüyorum. Farklılıklarımızın olduğunun, karmaşık ve ciddi konularda görüşeceklerimiz olduğunun farkındayım, ancak dürüst ve açık bir ilişki ve diyaloğumuzun olmasını umuyorum" dedi. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.