Putin, Suriye’deki Rus hava güçlerinin yarından itibaren geri çekilmesini emretti

Putin, Suriye’deki Rus hava güçlerinin yarından itibaren geri çekilmesini emretti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki Rus hava güçlerinin salı gününden itibaren geri çekilmesi yönünde emir verdiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’deki Rus hava güçlerinin salı gününden itibaren geri çekilmesi yönünde emir verdiğini söyledi.

Hmeymim Hava Üssü ve Tartus Deniz Üssü’ndeki Rus askeri varlığının ise devam edeceği ve burada kalacak askerlerin ateşkesi kontrol etmeyi sürdürecekleri belirtildi.

Sputnik’in haberine göre, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la bir araya gelen Putin, Suriye’deki Rus güçlerinin barış süreci için gereken koşulları yarattığını belirtti.

Putin, “Savunma Bakanlığı’na verilen görevlerin tam olarak yerine getirildiğini düşünüyorum. Bu nedenle yarından itibaren askeri grubumuzun temel kısmının Suriye’den çekilmesini emrediyorum” diye konuştu.

Rusya, 2015 yılı Eylül ayında Suriye hükümetine destek için bölgede operasyonlara başlamış ve bazı bölgelerin muhaliflerin elinden geri alınmasını sağlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.