Putin: Suriye’deki Rus güçleri, övgülerin en büyüğünü hak ediyor

Putin: Suriye’deki Rus güçleri, övgülerin en büyüğünü hak ediyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın ulusal çıkarlarını koruyan ve sivillerin korunmasına yardımcı olan Suriye’deki Rus güçlerinin, övgülerin en büyüğünü hak ettiğini söyledi.

“Rus Hava Kuvvetleri pilotları, denizcilerimiz ve askerlerimiz, en yüksek övgüyü hak ediyor” diyen Putin, “Onlar, çok zor koşullarda Suriye ordusuna ve diğer güçlere teröristlerle olan savaşlarında destek veriyorlar ve sivilleri şiddetten ve savaştan koruyorlar” ifadelerini kullandı.

'RUSYA'YI DÜŞMAN İLAN EDEN TERÖRİSTLERE KARŞI SAVAŞIYORLAR'

Rus lider, Ortadoğu’da savaşan askerlerin, ‘Rusya’yı açıkça düşman ilan eden ve Rusya’nın da içinde bulunduğu bölgelere yayılmaya yönelik politikalarını saklamayan teröristlere karşı ulusal çıkarları koruduklarını’ belirtti.

'SORUNLARI HER ZAMAN DİPLOMATİK YOLLARLA ÇÖZDÜK'

Rusya’nın, Suriye’de dahil olmak üzere ihtilaflı bütün sorunları politik ve diplomatik yollarla çözdüğünü söyleyen Putin, “Biz her zaman sorunların çözümü için diplomatik ve politik yollar aradık. Birçok farklı ülkedeki durumun normalleşmesi süreçlerine tekrar tekrar katkıda bulunduk. Ciddi anlaşmazlıkların çözümüne yardımcı olduk” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.