Putin: Şam’ın Kürtlerle diyaloğunu destekliyoruz

Putin: Şam’ın Kürtlerle diyaloğunu destekliyoruz

Rusya Devlet Başkanı Putin Şam yönetiminin Kürtlerle diyalog içinde olmasını teşvik ettiklerini belirterek, “Bu sadece Suriye’nin değil çevredeki ülkelerin hayrına olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmenin ardından konuşan Putin, Erdoğan’la yaptıkları zirvede Suriye’de siyasi çözümün nasıl gerçekleşeceğini konuştuklarını söyledi.

Putin açıklamasında Suriye hükümeti ile Kürtler arasındaki diyaloğu desteklediklerini belirterek,  “Şam’ın Kürtlerle diyalog içinde olmasını teşvik ediyoruz. Bu sadece Suriye’nin değil çevredeki ülkelerin hayrına olacaktır” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Suriye’den çekilmesi kararını değerlendiren Putin, “ABD'nin Suriye'den çekilmesi olumlu bir adımdır. Elbette ABD'nin askerlerini Suriye'den çekmesi Suriye'yi ne gibi etkileyeceği konuşuldu. Türkiye ve Rusya, Suriye'nin çatışmadan sonraki  dönemde de işbirliği yapmalıdırlar” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.