Putin: Rusya'ya nükleerle saldırmaya cesaret eden ülke yeryüzünden silinir

Putin: Rusya'ya nükleerle saldırmaya cesaret eden ülke yeryüzünden silinir

Ukrayna savaşının çözümünün basit olmayacağını söyleyen Vladimir Putin, "Rusya'ya nükleer silahla saldırmaya cesaret eden herhangi bir ülke yeryüzünden silinecektir" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gazetecilere verdiği demeçte G-7 ülkelerinin Rus petrolüne tavan fiyat koymasıyla ilgili "Petrole uygulanan tavan fiyat, petrolümüzü sattığımız fiyat seviyesinde, etkilenmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

PUTİN: NÜKLEERLE SALDIRANI YERYÜZÜNDEN SİLERİZ

Putin, Ukrayna konusunda, "Meselenin çözüm süreci basit olmayacak ve zaman gerektirecek. Öyle ya da böyle, bu sürecin tüm katılımcıları sahadaki gerçekleri kabul etmek zorunda kalacak" diye konuştu. Rus lider, "Rusya'ya nükleer silahla saldırmaya cesaret eden herhangi bir ülke yeryüzünden silinecektir" ifadelerini kullandı. Putin, Rusya ve ABD istihbarat birimleri arasında temasların da sürdüğünü belirterek, yeni mahkum takas ihtimali için "Her şey mümkün" dedi.

ZELENSKİY: BİR DEVLET TÜM ÜLKELERE ŞANTAJ YAPIYOR

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise İstanbul'da düzenlenen TRT World Forum 2022'ye online bağlanarak açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, "Bir devlet tüm ülkelere gıda ürünleriyle şantaj yapıyor. Biz bir gemiyi gönderirken bu geminin geliş süresi 3-5 haftadır. Her ay 2-3 milyon ton Ukrayna tahılını eksik gönderiyoruz. Bizim bölgemizin bu sorunu çözecek potansiyeli kesinlikle var" dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.