Putin ile Esad görüştü

Putin ile Esad görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Suriye Devlet Başkanı Esad’ın telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Esad, telefonla görüştüğü Putin’e, hükümetinin Suriye’de bu haftasonu başlaması planlanan ateşkesin uygulanmasına yardımcı olacağını söyledi.

Ayrıca açıklamaya göre Esad, Rusya ve ABD’nin üzerinde anlaşmaya vardığı ateşkesi ‘siyasal çözüm yönünde atılmış önemli bir adım’ olarak niteledi.

Putin ve Esad’ın, Suriye’de IŞİD, Kaide bağlantılı Nusra Cephesi ve diğer gruplarla ‘taviz vermeden mücadele etmeyi sürdürmenin’ önemini vurguladığı belirtildi.

ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hafta başında telefonda görüşerek Suriye’de Cumartesi (27 Şubat) günü geçici bir ateşkesin başlayabilmesi için birlikte çalışma kararı aldıklarını açıklamışlardı.

Suriye hükümeti ve Riyad heyeti olarak bilinen Suudi Arabistan, Türkiye, Katar destekli Suriye Muhalefeti Müzakere Yüksek Komitesi ateşkes çağrısına şartlı da olsa olumlu yanıt vermişti. (Sputnik News)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.