Putin Filistin'e de el atıyor: Dengeler değişebilir

Putin Filistin'e de el atıyor: Dengeler değişebilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın yeni bir arabuluculuk mekanizmasını ele alacağı açıklandı.

Suriye’deki savaşa ağırlığını koyup Astana ve Soçi süreçleriyle dengeleri değiştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Filistin sorununda da devreye giriyor. Putin’in, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’la biraraya gelerek yeni bir arabuluculuk mekanizması kurulmasını ele alacağı açıklandı.

Rus haber ajansı Interfax’ın Filistinli yetkili Abdül Hafız Nofal’e dayandırdığı habere göre, Putin ile Abbas 12 Şubat’ta Soçi’de biraraya gelecek. İkili, BM, AB, ABD ve Rusya’nın oluşturduğu Ortadoğu Dörtlüsü’nden başka, yeni bir arabuluculuk mekanizması kurulmasını konuşacak.

Ortadoğu Dörtlüsü’nün bugüne dek ortaya koyduğu çabalar, İsrail ile Filistinlileri uzlaştırmakta başarısız olmuştu. İsrail işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’dan çekilmeyi kabul etmezken, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ün tamamını İsrail’in başkenti olarak tanıması gerilimi tırmandırmıştı.

Putin-Abbas görüşmesinde yeni bir mekanizma kurulması, Filistin sorununda arabuluculuk vaat eden ancak İsrail yanlısı tavrıyla geçmişte de tepki çeken ABD’nin çözüm çabalarında ağırlığının azalması anlamına gelebilir.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.