Prostat kanseri hakkında uzman uyarısı: Erken tanı hayati önem taşıyor!

Prostat kanseri hakkında uzman uyarısı: Erken tanı hayati önem taşıyor!

Üroloji uzmanları, prostat kanserinin erken teşhisi ve tedavisinin hayati önem taşıdığını vurguluyor.

Üroloji Uzmanı Dr. İsrafil Ağaoğlu, prostat kanserinin vücutta sessiz sedasız ilerleyen bir hastalık olduğunu belirtti. Normal şartlarda 45-50 yaşlarından sonra erkeklerde büyümeye başlayan bir organ olan prostatın, bazen kanser olmayan normal dokulara bazen de nadiren de olsa kanser olarak büyüdüğünü açıkladı.

Dr. Ağaoğlu, prostat kanserinin yüzde 5 ila 10 oranında hayati risk oluşturabileceğini vurgulayarak, her erkeğin 45-50 yaşından sonra düzenli olarak üroloji doktoruna başvurması gerektiğini dile getirdi. Basit bir elle muayene ve kan tahlili ile prostat kanserinin tespit edilebileceğini belirten Dr. Ağaoğlu, şüpheli durumlarda prostattan parça alınarak tanı konulabileceğini ve gerekli tedavinin uygulanabileceğini ifade etti.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte prostat kanseri ameliyatlarının artık robotlarla gerçekleştirildiğini belirten Dr. Ağaoğlu, "Son zamanlarda gelişen teknoloji sayesinde Mardin'deki hastanemizde de bu ameliyatları yapabiliyoruz. Hatta son olarak birkaç gün önce, prostat kanserinin çevre dokulara sıçradığı ağır bir vakayı başarılı bir şekilde tedavi ettik. Hasta, ameliyattan sonra 2 gün hastanede kaldıktan sonra sağlığına kavuştu" dedi.

Dr. Ağaoğlu, erken tedavi edilmediğinde prostat kanserinin ölümcül sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekerek, "Prostat kanseri, zamanında tedavi edilmediğinde akciğer, beyin ve kemiklere sıçrayabilecek ölümcül bir kanser türüdür. Bu nedenle erken tanı ve tedavi büyük önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.