Projeleri kabul edilen Hakkarili çiftçilerden Bakan Eker'e teşekkür

Projeleri kabul edilen Hakkarili çiftçilerden Bakan Eker'e teşekkür

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi (KKYDP) 8. etap kapsamında Hakkari'den sunulan 250 proje kabul edildi.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi (KKYDP) 8. etap kapsamında Hakkari için bir rekora imza attı.

Soğuk hava deposu, süt ve süt ürünleri işleme tesisi, manda ahırı ve koyun ağılı alanlarında Hakkari genelinde toplam 289 proje başvurusu oldu.

Bu projelerin 250’si Hakkari’de değerlendirmeyi geçip Ankara’ya gönderildi.

Gönderilen projelerin tamamı Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Çözüm ve barış sürecinin getirdiği olumlu hava ve huzur ortamının da etkisiyle bölgede tarım ve hayvancılığa destekler artarken projeleri kabul edilen çiftçiler de bu durumdan oldukça memnun.

Bölgenin tarım ve hayvancılık yeri olduğunu dile getiren çiftçi Faruk İpek Tarım Bakanı’na ve yetkililere teşekkür etti.

Kendi hayvanlarının barınak ihtiyacı karşılanan çiftçilerden Musa Dilce ve Necip Karaman da kendilerine yardımcı olan herkese ve Tarım Bakanı Eker'e teşekkür etti.

Tarım ve Hayvancılık Bakanı’nın Hakkari’ye özel önem atfettiğini belirten Hakkari eski milletvekili ve AKP İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek de, Hakkari’yi ziyaretleri sırasında Bakan Eker’e çözüm ve barış sürecinin önemine binaen çiftçilerin bütün projelerinin kabul edilmesi hususunda yaptığı ricaları kırmadığı için kendisine Hakkarili çiftçiler adına teşekkür ettiğini belirtti.

Özbek, Hakkarili çiftçilere yardımcı olan herkese minnnettar olduklarını dile getirdi.

Önceki sene 27 projesi kabul edilen Hakkari'de bu sene merkezde 84, Yüksekova’da 122, Şemdinli’de 42, Çukurca’da 2 olmak üzere bedeli 24 milyon 700 bin TL olan 250 projeye kavuşmuş oldu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum