Prof. Dr. Erkan İbiş: Baykal'ın beynindeki ödem çözülme sürecinde

Prof. Dr. Erkan İbiş: Baykal'ın beynindeki ödem çözülme sürecinde

Ankara Üniversitesi Rektörü . Erkan İbiş, Deniz Baykal'ın beynindeki ödemin çözülme sürecinde olduğunu söyledi. İbiş, "Şu anda kanama ortadan kalmış durumda, ödem çözülme sürecinde" şeklinde konuştu.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Baykal’ın durumunun ciddiyetini koruduğunu söyleyen İbiş, kötüye gidiş olmadığını belirtti. Baykal’a yorulmaması için solunum desteği verildiğini aktaran İbiş, “Makine desteği olmadan da solunum fonksiyonu mevcut ama yorulmaması için devam ediyor. Ödem çözülme sürecinde; bu, günler alacaktır” dedi.

Kritik sürecin ne kadar süreceğiyle ilgili soru üzerine Erkan İbiş, “Çok ciddi bir beyin hasarı var. Beyinde buna bağlı komplikasyonlar oluştu. Şu anda komplikasyonlardan kanama ortadan kalkmış durumda. Ödem çözülme sürecinde. Süreç içinde göreceğiz bunları Deniz Bey’in bünyesi bu tedavilere vereceği cevap hepsi bunları belirleyecektir. Şu anda bir zaman vermek mümkün değil. Ama kısa süreli olmayacağını bunu özellikle vurguluyorum” diye konuştu.

“İlk müdahale yapılmasa daha iyi olurdu” şeklindeki iddialar sorulan İbiş, “Farklı görüşler, açıklamalar olabilir. Biz her zaman bilimin önerdiği yöntemleri uyguluyoruz, bu her hasta ve hastalık için geçerlidir” cevabını verdi.

İbiş, kendi yaptıkları açıklamalar dışında özellikle sosyal medyada yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.