Polisleri öldüren eski deniz piyadesi çıktı

Polisleri öldüren eski deniz piyadesi çıktı

ABD’nin Louisiana Eyaleti’nde 3 polisi öldüren şahsın Irak’ta savaşmış bir asker olduğu belirlendi. Saldırı öncesinde de Twitter üzerinden siyahları polis şiddetine karşı kendilerini savunmaya çağırdığı tespit edildi.

ABD'nin Louisiana Eyaleti'nde bulunan Baton Rouge'da düzenlenen silahlı saldırıda üç polis memuru hayatını kaybetmiş, birinin durumu ağır olmak üzere en az üç polis memuru da yaralanmıştı. Çatışma sırasında polis tarafından öldürülen saldırganın kimlik bilgilerine ulaşıldı. 29 yaşındaki Afroamerikalı ABD vatandaşının Irak'ta savaşmış eski asker Gavin Long olduğu tespit edildi.

Polis memurlarının bulundukları polis merkezi yakınlarında silahlı bir şahıs olduğu ihbarı üzerine olayın meydana geldiği bölgeye hareket ettikleri belirtiliyor. Bunun bir pusu olup olmadığı bilinmiyor. Polis, Long'un saldırı motivasyonunun ne olduğuna dair bir açıklama yapmadı.

Long'un Twitter hesabı üzerinden ABD'de polis şiddetine karşı siyahları kendilerini savunmaya çağırdığı ortaya çıktı. Long 13 Temmuz tarihli paylaşımında “Şiddet tek çözüm değildir (sadece bir çözümdür), halkınızın Amerikan yerlileri gibi köklerinin kurutulmaması için ne zaman ayağa kalkmayı düşünüyorsunuz?” ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.