Polis müfettişleri Cömert'in katil zanlısını böyle aklamış

Polis müfettişleri Cömert'in katil zanlısını böyle aklamış

Abdullah Cömert davasının görüldüğü Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne, şüpheli polisler hakkında yürütülen idari soruşturma evrakının ulaşması sonucu “aklama raporu” açığa çıktı.

Abdullah Cömert davasının görüldüğü Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne, şüpheli polisler hakkında yürütülen idari soruşturma evrakının ulaşması sonucu “aklama raporu” açığa çıktı.

Üç polis müfettişlerinin hazırladığı 13 Ekim 2013 tarihli raporda Cömert’in “Yıldız Sokak’a sığınan diğer kişilerle mi, yoksa kendi iradesi ve herhangi bir iş için mi orada bulunduğunun” tespit edilemediği savunuldu.

Cömert’in önceki Gezi Parkı gösterilerine katıldığı kaydedilerek, “Muhtemelen onun da TOMA ve şortlandlardan sıkılan su ve gazdan kaçmış olabileceği ve bu sebeple sokağa gizlenip sonra tekrar hareketlerine devam etmek isteyen kişilerden biri olabileceği” anlatıldı. Sokakta Cömert’ten daha gerideki göstericilerden polis araçlarına atılan demir parçası veya taşın çarpması sonucu yaralanmış olabileceği iddia edildi.

Göstericileri dağıtmak için atılan gaz fişeğinin de çarpmış olabileceği belirtilerek, şöyle devam edildi: “Gaz fişekleri sebebiyle ortalık duman içinde olduğundan ve gece saat 23 sıralarında havanın da kararmış olması sebebiyle fark edilememesinden kaynaklanabileceği gibi, göstericileri dağıtmak gayesi ile atılan gaz fişeğinin kafasının arkasına çarpması ile de yaralanmasının ve düşmesinin mümkün olduğu, söz konusu sokakta çok sayıda taş ve benzeri maddenin yanında boru şeklinde metal parçaların bulunduğu...” 

 ‘POLİSLER İŞİNİN EHLİ, KİMSEYE ZARAR VERMEZ’ 

Cömert’in gaz fişeğiyle yaralanmış olması halinde bile fişeğin hangi araçtan atıldığının bilinemeyeceği, çünkü üç aracın bulunduğu anlatılarak, “Bu nedenle failinin bilinmesinin de mümkün olmadığı” savunuldu. Gaz fişeği atan polislerin “işinin uzmanı olduğu” ve “kişilere zarar vermeyecek şekilde” fişek attıkları ileri sürüldü. Müfettişlerin, nasıl gittiğini görmek için deneme amaçlı gaz fişeği atışı yaptıkları vurgulanarak, “Gaz fişeğinin tabanca mermisi gibi düz gitmediği, bir hedefin tespit edilerek vurulmasının mümkün olmadığı, fişeğin savrularak ve serseri bir şekilde yalpalayarak gittiği, 45 derecelik yukarıya bir açıyla atılabileceği, yere düşerken yaralama kabiliyetinin öldürücü olmayacağı” savunuldu. Bu nedenle, aralarında sanık Ahmet Kuş’un da bulunduğu 20 emniyet müdürü, komiser ve polis hakkında “herhangi bir işlem yapılmasına gerek olmadığı” belirtildi.

Bu raporun, Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşması üzerine Cömert Ailesi’nin avukatı Hatice Can polis müfettişleri hakkında ”görevi kötüye kullanmak” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Ancak müfettişler hakkında takipsizlik kararı verildi. Can bu karara itiraz etti.  

İSMAİL SAYMAZ / RADİKAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.