Polis İstiklal’deki saldırıdan da haberdarmış

Polis İstiklal’deki saldırıdan da haberdarmış

İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde 19 Mart günü gerçekleştirilen IŞİD saldırısında Emniyet’in saldırıdan 9 gün önce 81 ile ‘gizli’ ibareli yazıyla bir IŞİD mensubunun saldırı düzenleyeceğine ilişkin uyarı gönderdiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 10 Mart 2016’da 81 il emniyetine gönderdiği “gizli” ibareli bilgi notunda, IŞİD’in bombalı saldırılar gerçekleştirmek için oluşturduğu üç grup hakkında kişi isimlerinin de bulunduğu bilgiler yer aldı.

Belgeyle emniyet birimleri, IŞİD hücrelerinin, Antep’teki Birleşmiş Milletler Ofisi, Kürt esnafların iş yerleri, emniyete ait binalar, İncirlik’teki ABD üssü ile Antalya, İstanbul veya Ankara’da turistlerin olduğu bölgelerde büyük saldırılar yapmayı planladığı konusunda uyarıldı.

Yazıda, güvenlik güçlerinin aradığı Hadhifa Afa Bara’a, Abdullatif kod adlı şahsın kardeşi olabileceği belirtilen Marwan isimli kişi, Abd El-Hakim, Muhammed Fatah, Abd al-Salam, Abu Maryam, Seifallah, hastanede çalıştığı belirtilen Abd-Alhamid Salah ve güvenlik güçleri tarafından daha önce yakalanan ve yakın zamanda serbest bırakıldığı ifade edilen Abu Jiyad kod adlı kişilerin bulunduğu ifade edildi.

İsmi geçen kişilerin fotoğraflarının yer aldığı uyarı yazısında tespit edilen olası saldırganların fotoğraflarına yer verilerek, bu kişilere karşı dikkatli ve duyarlı olunması bilmesi gerekenler prensibine uyularak personelin bilgilendirilmesi, gerçekleştirilmesi muhtemel eylemlere karşı alınan emniyet tedbirlerin gözden geçirilmesi istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.