PKK: Artık üç kişilik İmralı ziyaretleri yeterli değil

PKK: Artık üç kişilik İmralı ziyaretleri yeterli değil

PKK Yürütme Komitesi, “Üç kişilik HDP heyetinin arada bir İmralı’ya gidip gelmesi artık hiçbir sorunun çözümü için yeterli olmayacaktır” dedi.

Lice’de 7 Haziran günü 2 kişinin asker kurşunuyla hayatını kaybetmesi ardından yazılı bir açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, "HDP Heyetinin Lice katliamı ardından İmralı’ya gidişi elbette önemli ve anlamlıdır; fakat bazı boyalı basın çevrelerinin yansıtmaya çalıştığı gibi, Lice’deki benzer katliamları önleyecek yer, İmralı ve Önder Abdullah Öcalan değildir. Gerçek saptırılmamalı, hiç kimse İmralı’dan gerçekleşmeyecek beklenti içine sokulmamalıdır” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMANIN SATIR BAŞLARI:

Halkımızın kahramanca yürüttüğü özgürlük ve demokrasi mücadelesi 2014 baharından itibaren AKP hükümetinin askeri amaçlı yol, baraj, karakol ve kalekol yapma çabalarına karşı barışı ve demokratik çözümü savunma temelinde büyük bir kararlılıkla gelişmektedir.

Bu mücadele Lice, Meskan ve Şax direnişleri ile önemli bir boyut kazanmış durumdadır.

Önder Abdullah Öcalan’ın ve Özgürlük Hareketimizin bütün iyi niyetli ve çözümleyici yaklaşımlarına rağmen AKP Hükümetinin Lice’de olduğu gibi katliamı dayatması, hem Tayyip Erdoğan’ın B ve C planlarının ne olduğunu ortaya koyuyor, hem de artık sözün bittiği noktaya gelindiğini gösteriyor.

Bu durumda halkımıza, Türkiye halklarına ve tüm demokratik güçlere de AKP faşizmine karşı direnmekten başka yol ve çare kalmıyor.

Tüm halkımızı ve demokratik güçleri Lice şehitlerine daha fazla sahip çıkmaya ve Onların bayrağı altında 2014 yazını demokrasinin zafer kazandığı bir yaz haline getirmeye çağırıyoruz!

KATLİAMI YARATAN ÖCALAN DEĞİL Kİ, BENZERLERİNİ DURDURSUN!

HDP Heyetinin Lice katliamı ardından İmralı’ya gidişi elbette önemli ve anlamlıdır; fakat bazı boyalı basın çevrelerinin yansıtmaya çalıştığı gibi, Lice’deki benzer katliamları önleyecek yer, İmralı ve Önder Abdullah Öcalan değildir. Gerçek saptırılmamalı, hiç kimse İmralı’dan gerçekleşmeyecek beklenti içine sokulmamalıdır. Lice katliamını yaratan Önder Abdullah Öcalan ve Kürt halkı değildir ki, benzer katliamları onlar durdursunlar. 

Bu temelde bir kez daha halkımızın zafer direnişinin öncü şehitleri Ramazan Baran ve Hacı Baki Akdemir’i saygıyla anıyor, tüm halkımızı şehitlerinin anılarına daha fazla sahip çıkarak demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum