Petrol gelirlerinin bir kısmı vatandaşlara dağıtılacak

Petrol gelirlerinin bir kısmı vatandaşlara dağıtılacak

Kürdistan Parlamentosu’nda ’ ev kadınlarıyla dayanışma ve vatandaşların doğal kaynaklardan yararlanması’ adlı yasa teklifleri onaylanırsa petrol gelirlerinin bir kısmı vatandaşlara özellikle de ev kadınlarına dağıtılacak.

Basnews'in haberine göre iki yasa teklifinin de mecliste yapılacak ilk oturumda görüşüleceği ve siyasi partilerin çoğunun onayını alacağı tahmin ediliyor.
 
Konuyla ilgili BasNews’e açıklamalarda bulunan Kürdistan İslami Birlik Partisi(Yekgirtû) milletvekili Şêrko Cewdet, eğer vatandaşların doğal kaynaklardan yararlanması yasası onaylanırsa tüm vatandaşlara bir banka hesabının açılacağı ve aylık olarak o hesaba para yatıralacağını dile getirdi. Cewdet ’’ böylece tüm vatandaşlarımız doğal kaynakların satışından kendi paylarına düşeni almış olurlar’’ dedi.
 
Goran Hareketi miletvekili Îvar Îbrahîm de ’ev kadınlarıyla dayanışma yasası’ için şu ifadelere yer verdi: ’’Ev kadınlarla dayanışma yasası onaylanırsa ev kadınlarımız ekonomik bir bağımsızlığa sahip olur, bu da yaşamlarını daha rahat idame ettirmeleri ve onların sosyal güvenceleri açısından çok önemli.’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum