Pêşmerge, Yüksekovalı aileyi 35 gündür gözaltında tutuyor

Pêşmerge, Yüksekovalı aileyi 35 gündür gözaltında tutuyor

Irak Kürdistan Bölgesinin Erbil kentinde Muhsin Düzenci’yi gözaltına almak için eve baskın yapan Pêşmergeler, Düzenci'yi evde bulamayınca eşini ve 4 çocuğunu gözaltına aldı.

Yüksekova'dan 13 yıl önce Irak Kürdistan Bölgesi'ne geçen Muhsin Düzenci burada “vatandaşlık” alarak, Muhsin Mustafa Aziz adını aldı. Çifte vatandaşlık haklarıyla ailesini de yanına alan Düzenci, burada yaşamaya başladı. Bilinmeyen bir sebepten dolayı Pêşmerge güçleri tarafından aranan Muhsin Düzenci'nin evine 25 Temmuz günü baskın düzenledi.

35 GÜNDÜR GÖZALTINDALAR 

Evde yapılan aramada, Muhsin Düzenci'yi bulamayan asayiş güçleri aramanın ardından bütün aile fertlerini Düzenci gelinceye kadar alıkoydu. Anne Hemi Düzenci (Xemê Nadirî), çocukları 20 yaşındaki Nurcan (Mihriban Muhsin Düzenci), 19 yaşındaki Nurullah (Nurullah Muhsin Mustafa), 17 yaşındaki Zeynep (Zeynep Muhsin Mustafa) ve 4 yaşındaki Muhammet (Muhammet Muhsin Mustafa) 35 gündür Erbil'de bulunan Bedava Asayiş Komutanlığı’nda tutuluyor.

Konuya dair bilgi veren Muhsin Düzenci'nin kuzeni Bayram Düzenci, şunları söyledi: “Kuzenim 13 yıl önce Erbil'e göç etti. Ardından ailesini de yanına aldı. Orada ne olduğunu bilmediğimiz bir gerekçeyle evine baskın yapıldığında kuzenim evde olmayınca Pêşmergeler eşini ve 4 çocuğunu gözaltına aldı. Yeğenlerimden en küçüğü Muhammet 4 yaşında. Aileden günlerdir haber alamıyoruz. Geçtiğimiz günlerde annesi Gülüzar Düzenci onlarla görüşmek için Badeva'ya gitti, ama maalesef görüştürülmedi. Oradaki yetkililer Muhsin gelinceye kadar aileyi tutacaklarını belirtiyor. Dünyanın neresinde böyle bir adalet var. Muhsin'in neden arandığını ya da ne yaptığını bilmiyoruz. Ama ne yaparsa yapsın, onun yerine eşi ve çocuklarını neden alıyorlar? Onların ne suçu var, neden rehin tutuluyorlar? Yetkililerden bu konuyla ilgilenmelerini ve rehin tutulanların bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz.” (Kaynak: MA)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum