'Peşmerge' tasarısı parlamentoda onayladı

'Peşmerge' tasarısı parlamentoda onayladı

Irak Parlamentosu, 2019 bütçe tasarısında peşmerge ve Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki memurların maaşlarının ödenmesiyle ilgili maddeyi onayladı.

Irak Parlamentosu dün akşamki oturumunda 51 maddelik 2019 Federal Bütçe Yasa tasarısını görüştü.

Oturumda 287 parlamenter hazır bulundu. Yasatasarısında yer alan maddeler tek tek onaya sunuldu.

Rûdaw'ın haberine göre 14 maddenin onaylandığı belirtildi. Onaylanan maddeler içerisinde Irak Kürdistan Bölgesi adına en önemli madde peşmerge ve hükümet memurları maaşlarına yönelik madde oldu.

Bu maddeye göre Kürdistan Bölgesi hükümet günlük 250 bin varil petrolü Irak Ulusal Petrol Şirketi’ne (SOMO) devredecek ve buna karşılık Bağdat hükümeti de peşmerge ve memur maaşlarını ödeyecek.

Bağdat hükümeti 2014’te dönemin Başbakanı Nuri Maliki’nin kararıyla Kürdistan Bölgesi’nin bütçe payını kesmiş bu durum ekonomik krize neden olmuştu.

Kürdistan Bölgesi hükümeti ayrıca peşmergenin de Irak güvenlik güçleri statüsüne alınmasını ve maaşlarının Savunma Bakanlığı bütçesine dahil edilmesini taleb ediyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.